Llocs d’interès

La catedral de la Seu

La catedral de la Seu d’Urgell, anomenada Catedral de Santa Maria d’Urgell, és un temple catòlic dedicat a Santa Maria situat a la seu d’Urgell. És l’única catedral íntegrament romànica de Catalunya.

Museu diocesà d’Urgell

El Museu Diocesà d’Urgell és un museu del Bisbat d’Urgell situat al conjunt catedralici de la Seu d’urgell, concreta ment al sector meridional annex als claustres de la Catedral d’urgell, en l’edifici de l’antiga església de la Pietat i de la Casa del Deganat.

Espai Armengol

L’Espai Ermengol és un centre d’informació turística de la ciutat ubicat al carrer major. Es tracta d’un centre d’interpretació que té l’objectiu de difondre el patrimoni cultural de la zona.

Parc de la Valira

El parc de la Valira és un parc situat a l’oest de la ciutat pirinenca de la Seu d’Urgell, a la riba del riu la Valira, que poc després desemboca al Segre. Dins del parc es troba l’anomenat parc dels Enamorats i el Claustre Modern.

La torre de Solsona

La Torre de Solsona és una torre de defensa aïllada que constitueix l’avançada del Castell de Ciutat, que fou construïda damunt d’un turó entre Castellciutat i la Seu d’Urgell. Va exercir un paper destacat en la defensa de la ciutat el 1714.